Sessie

volwassenen

Een sessie voor volwassenen duurt 30 tot 60 minuten à €35,00 . Het eerste consult is altijd een intake-gesprek, met evt. een behandeling, duurt ongeveer een 60 tot 90 minuten. Daarin stel ik mij voor en leg ik uit hoe ik werk en kijken we samen naar uw algemene situatie. Op deze manier leren we elkaar een beetje kennen en krijgen we de gelegenheid om te kijken en te voelen of we samen in zee willen gaan. Verdere sessies bestaan uit gesprekken en een specifieke behandeling (zie therapie).

kinderen

Een sessie voor kinderen duurt 30 tot 60 minuten à €25,00. Het eerste consult bestaat uit een intake-gesprek met een (de) ouder(s) waarin we samen kijken naar de persoonlijke geschiedenis van het kind. Dit gesprek vindt plaats zonder het kind omdat we anders over het hoofd van het kind heen zouden praten. Verdere sessies bestaan uit een gesprekje met het kind (indien het daar oud genoeg voor is) en een korte behandeling (zie therapie) die aangepast is aan het niveau en de noden van het kind.

Een huisbezoek behoord ook tot de mogelijkheid. Hiervoor worden reiskosten in overleg bovenop de consultprijs berekend.

Ik ben niet meer aangesloten bij een beroepsvereniging, maar desalniettemin is het mogelijk dat sommige zorgverzekeraars behandelingen (deels) vergoeden.

Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden hieromtrent. Je ontvangt een factuur na iedere behandeling. Betaling geschiedt contant.

Uitleg bewustwording gesprekken

Zijn gesprekken waarin de ruimte voor de cliënt, vanuit gelijkwaardigheid en acceptatie van alle delen van de persoon centraal staan. Soms zien mensen (tijdelijk) niet welke keuzes ze hebben. Ik kan de ander laten zien, voelen wat mogelijk is, welke keuzes hij of zij heeft. Doordat iemand zich bewust wordt, verandert er vaak al veel. Maar de cliënt kiest zelf en is dus zelf verantwoordelijk voor de manier waarop hij of zij wil leven. Het is van belang dat de cliënt op zijn eigen wijsheid, zichzelf, zijn eigen gevoel leert te vertrouwen. 

Uitleg wat een energie behandeling inhoudt

Rondom ons lichaam bevindt zich een energetisch veld, de aura genoemd. Als we geestelijk en/of lichamelijk niet helemaal in orde zijn, is onze aura verstoord. Ik kan dan voelen waar de verstoring zich bevindt.

Tijdens de behandeling zit de cliënt geheel gekleed op een stoel en maak ik een scan met mijn handen. Mijn handen blijven ongeveer een centimeter van het lichaam van de cliënt verwijderd. Ik begin vanaf het hoofd langzaam te voelen met mijn handen totdat ik bij de voeten ben aangekomen. Vervolgens vertel ik mijn waarnemingen, de cliënt kan dan zijn/haar bevindingen kenbaar maken. Tijdens de scan neem ik het gebied van de evt. klacht waar.

Daarna begint de energiebehandeling volgens dezelfde volgorde hierboven beschreven, alleen mijn handen blijven dan langer op bepaalde plekken op het lichaam liggen, die aandacht vragen. De meeste cliënten voelen dan warmteprikkels of juist koude rillingen, moeheid, zwaarte, borrelen van de darmen, ontspanning of een loom gevoel. Dit heeft allemaal met energetische werking te maken en is niets om je zorgen over te maken. Sommige cliënten krijgen beelden door, horen/reuken iets. Vaak ervaart de cliënt tijdens en na de behandeling nog de aangename warmte van de behandeling.

Een behandeling is ontspannend voor lichaam en geest en bevordert heling op vele facetten tegelijk. Het reikt jou aan wat je nodig hebt op het moment. Ook als je geen specifieke klachten hebt, is een energie behandeling zeer aangenaam. Je “accu” wordt weer opgeladen en je zult je fitter gaan voelen!

Het kan ook zijn dat u niets voelt. Dit heeft geen effect op de behandeling. Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren. Gebeurt dit, dan is het zeer tijdelijk en geen reden voor ongerustheid.

Het aantal behandelingen verschilt; om het gewenste effect te bereiken zijn op zijn minst drie behandelingen aan te bevelen. Over het algemeen zijn er bij langdurige of chronische klachten meer behandelingen nodig. In dat geval wordt na een aantal behandelingen altijd met u overlegd of voortzetting van de behandeling zinvol en wenselijk is.

Het is van belang om na de behandeling rustig tot jezelf te komen en gedurende de dag veel water te drinken. Op deze manier raak je je afvalstoffen sneller kwijt.

Bij een sessie met een kind is altijd een van de ouders aanwezig!

Wanneer een energetische behandeling?

Een energetische behandeling kan helpen bij lichamelijke klachten. Ook bij klachten waarbij er lichamelijk niets te vinden is, klachten waarmee u moet “leren” leven. Angsten, stress en allerlei klachten die worden veroorzaakt doordat men niet lekker in zijn vel zit.

Een energetische behandeling kan ook zeer effectief zijn voor gevoelige, intuïtieve kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar balans in hun leven en leren willen omgaan met hun hoogsensitiviteit (HSP)

Daarnaast kan een behandeling helpen bij chronische ziekteprocessen of bij mensen die lichamelijke en/of psychische klachten hebben in verband met hun laatste levensfase.

Het spreekt vanzelf dat bij ernstige klachten eerst de arts geraadpleegd dient te worden. Ook medicijngebruik kan niet zonder medeweten van de arts gestaakt worden.

De behandelingen vervangen of doorkruisen de behandelingen van medici niet. Er wordt geen medische diagnose vastgesteld.